Direct bellen? NL: 09098020 (€ 0,90 p.m.)

Tarot – Wat voor Lover ben jij?

Doe de test onder aan het artikel!

Wil je meer weten over je liefdesleven? Bel dan naar Rob  van der Wilk’s Helderziende Lijn!

R.V. is Tarot docent voor Rob van der Wilk’s Beroepsopleiding tot Spiritueel Belconsulent. Dit artikel gaat over liefde en verleiding binnen de Tarot, twee schijnbare tegenstellingen die in het Tarotkaartspel gerepresenteerd worden door twee kaarten; De Geliefden en De Duivel. Wat betekenen deze kaarten en wat kunnen ze voor ons betekenen? Aan welke kant schaar jij je als het neerkomt op liefde en verleiding? Ben je als een engel; recht door zee en liefhebbend, of speel je het liefdesspel als een duivel; verheimelijk en passioneel?

Tarot en Liefde

Wat is het verschil tussen deze twee begrippen en waar komen ze overeen? Soms is het lastig om te weten of iemand zich oprecht gedraagt en de waarheid spreekt. Voor veel mensen is affectie een spannend spel. Relaties komen en gaan, worden gebroken en gelijmd. Winnaars van dit spel voelen zich goed en verlies moet gewroken worden. Andere mensen blijven hun hele leven als paar bij elkaar en maken hun eigen spelregels. Welk gedrag is beter en waarom wordt dit zo gezien? Is het beter om je verstand te volgen als het om liefde gaat? Verstand speelt echter zelden een grote rol in de liefde. We laten ons dan leiden door onze gevoelens en onze lusten. Er zijn twee kaarten in het Rider-Waite tarotkaartspel die direct verband hebben met de begrippen liefde en verleiding. Voor echte liefde is er de kaart ‘De Geliefden’ uit de grote arcana, voor verleiding is er de kaart ‘De Duivel’, ook uit de grote arcana. De kaarten lijken erg op elkaar, maar zijn ook zeer verschillend. Laten we even kijken wat de globale betekenis is van deze twee kaarten in het eeuwenoude kaartspel.

 

Tarot Master RV

De Geliefden

Op de kaart staan drie figuren afgebeeld; Adam, Eva en de Engel Raphael. Adam en Eva zijn de naakte man en vrouw op de voorgrond van de kaart en boven hen is de engel Raphael. Raphael staat bekend als een engel die mensen beschermt en gezond houdt, een healer. Zijn engelenenergie straalt over de twee mensen heen. Achter Adam staat de levensboom met twaalf vruchten en achter Eva de boom van Kennis van goed en kwaad waar appels in hangen en een slang reeds in te zien is. Deze kaart laat dus het paradijs zien, waar Adam en Eva volgens het oude testament leefden. De kaart staat symbool voor een aantal dingen. Allereerst is het een kaart die een grote en belangrijke liefdeservaring representeert. Zo kan de kaart een aanwijzing zijn dat een huidige relatie liefdevol is of dat iemand verliefd is of zal worden. De kaart heeft echter ook een diepere betekenis. Zo staat de kaart symbool voor een heel belangrijke keuze. Dit kan ook staan voor het beginnen van een serieuze relatie, maar kan net zo makkelijk voor een zakelijke keuze staan bijvoorbeeld. Vanzelfsprekend is datgene wat aangewezen wordt met deze kaart iets dat de persoon waar de kaart voor gelegd wordt aan het hart gaat. De kaart benadrukt dat liefde gepaard gaat met verantwoordelijkheid en belangrijke keuzes.

De Duivel

De Duivel is een heel andere kaart, al lijkt de afbeelding op de afbeelding van De Geliefden. Ook hier zijn drie figuren afgebeeld; een naakte man en vrouw en een duivel. De man en vrouw lijken op Adam en Eva maar hebben hoorns en staarten. In feite zijn het Adam en Eva die gezamenlijk een keuze hebben gemaakt; ‘You and me and the devil makes three’ letterlijk in dit geval dus. Ze hebben beide gekozen voor zichzelf en herkennen elkaars verlangens. Ze zitten met losse kettingen (ruim genoeg om de ketting af te doen, vrijwillig geketend) vast aan een blok waarop een grote duivel zit. Boven zijn voorhoofd is een omgekeerd pentagram te zien en in zijn hand houdt hij een brandende toorts. De kaart verwijst met de symboliek heel erg naar De Geliefden. De Duivel staat voor negatieve energie, voor kwade energie. Naast woede, agressie en onbegrip staat deze kaart ook voor ziekte en zwarte magie. Voor een relatie is deze kaart een waarschuwing dat de relatie alleen draait om seks, of dat er sprake is van afgunst of overheersing. De kaart is hoe dan ook krachtig, De Duivel staat echter voor een kracht die niet zonder prijs gebruikt wordt. De kaart is daarom meestal een waarschuwing, maar kan ook een aanmaning zijn. Deze kaart wordt vaak gevreesd omdat de duivel wordt afgebeeld. Angst kan echter ook voor spanning zorgen en deze kaart is zeker niet in elke legging een negatieve kaart. Soms is deze kaart een aanmaning onze duistere kant te herkennen en er gebruik van te maken.

Als de twee kaarten met elkaar vergeleken worden, wat vertelt het tarotkaartspel ons dan over liefde en verleiding? In De Geliefden is de duivel te zien in de vorm van een slang en in de kaart De Duivel zijn de geliefden te zien als een verdraaide versie van Adam en Eva. De kaarten verwijzen naar elkaar en zijn niet compleet zonder elkaar. Een ware liefde betekent niet een bestaan zonder verleiding. Het is niet zo dat iemand die zijn/haar liefde vindt, de rest van zijn/haar leven achterover kan zitten om toe te kijken hoe geweldig dit is. Zulk gedrag zorgt ervoor dat liefde verwatert. Zoiets geldt ook voor mensen die houden van het liefdesspel en met veel mensen het bed delen. Ook hier zorgt onoplettendheid voor problemen, voor onbeantwoorde liefde. De Tarot vertelt dat liefde niet zonder verleiding is en verleiding niet zonder liefde. Het een leidt tot het ander. Ook zijn deze begrippen niet voor niets wederom zo zwart wit weergegeven in het kaartspel. Het laat zien dat mensen die kiezen voor een vaste relatie, kunnen toegeven aan verleiding en dat mensen die kiezen voor open relaties verliefd kunnen raken. De kaarten representeren ook het beeld dat wij hebben bij liefde en verleiding; De symboliek en de kleuren van de kaarten laten ons duidelijk zien dat liefde als goed gezien wordt en verleiding als slecht gezien wordt. De waarheid is dat het een niet bestaat zonder het ander.Wat voor lover ben jij? Doe de test!

Dan nu de test; wat voor een lover ben jij?
Pak pen en papier en beantwoord de onderstaande vragen en zoek op of je antwoord meer past bij de kaart De Duivel of de kaart De Geliefden. Schrijf dus steeds je antwoord op en tel de score op die staan bij de antwoorden. Lees onderaan het artikel wat voor lover jij bent!

1. Als ik een relatie heb ben ik snel jaloers als mijn partner omgaat met anderen (Ja/Nee).

2. Ik vind goede seks belangrijker dan een goede relatie (Ja/Nee).

3. Ik laat snel over me heen lopen in een relatie (Ja/Nee).

4. Ik vind het belangrijk om tijd door te brengen met de mensen van wie ik houdt (Ja/Nee).

5. Ik vind het moeilijk om me langdurig te binden aan iemand (Ja/Nee).

6. Ik ga niet vreemd als ik een relatie heb, ik maak het nog eerder vlak van te voren uit (Ja, ik ga niet vreemd/Nee, ik ga wel vreemd).

7. Ik vind uiterlijk belangrijker dan innerlijk (Ja/Nee).

8. Als mijn partner vreemdgaat, maak ik de relatie gelijk uit (Ja/Nee).

9. Ik vind het geen probleem om een LAT-relatie te hebben, zolang we uiteindelijk maar bij elkaar komen. (Ja, ik vind het geen probleem/Nee, ik vind het wel een probleem).

10. Als ik mijn partner iets geef, verwacht ik daar iets voor terug (Ja/Nee).

 

Wil je meer weten over je liefdesleven? Bel dan naar de helderziendelijn!

Antwoorden
1. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
2. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
3. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
4. Ja = Geliefden – Nee = Duivel
5. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
6. Ja = Geliefden – Nee = Duivel
7. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
8. Ja = Duivel – Nee = Geliefden
9. Ja, Geen probleem = Geliefden – Nee, Wel een probleem = Duivel
10. Ja = Duivel – Nee = Geliefden

Uitslag; wat voor lover ben jij?

8 tot 10 punten voor De Geliefden en 2 tot 0 punten voor De Duivel:
Eerlijke lover
Als jij een relatie hebt, bindt jij je het liefst voor de eeuwigheid. Je zal nooit iets doen wat je partner niet leuk vindt, tenzij misschien voor de grap. Je bent zeer betrouwbaar en stabiel en je bent een grote steun voor je partner. Misschien ben je iets te veel gericht op je partner en is het niet erg wat meer tijd en aandacht voor jezelf te vragen zo af en toe.

5 tot 7 punten voor De Geliefden en 3 tot 5 punten voor De Duivel
Realistische lover
Als jij een relatie hebt sta je klaar voor je partner maar je verwacht ook dat je partner klaar staat voor jou als je dit nodig hebt. Je wilt een stabiele relatie die niet gebonden is aan al te traditionele normen en waarden, waarschijnlijk vind je te veel regels te veel gedoe. Als je een relatie hebt, zijn jij en je partner een goed team en jullie kunnen samen veel bereiken!

2 tot 4 punten voor De Geliefden en 6 tot 8 punten voor De Duivel
Avontuurlijke lover
Jij houdt van avontuur en vind het belangrijk dat je partner ook in is voor wat spannends. Je bent passioneel en impulsief als het aankomt op liefde en waarschijnlijk ben je vaak verliefd. Vaste relaties gaan je wat lastig af, al kun je met een flexibele partner een sterke en vurige relatie onderhouden.

0 tot 1 punt voor De Geliefden en 9 tot 10 punten voor De Duivel
Meedogenloze lover
Jij ziet liefde niet zozeer als een rede je voor een lange tijd te binden aan een enkel persoon. Korte en passionele relaties zijn jou sterke kant en je vindt het spannend mensen te verleiden. Er zullen voor mensen zijn die je willen vangen, maar niemand kan je voor lang vasthouden! Niet iedereen houdt zich aan de regels en jij bepaalt zelf wat je wel en niet doet.

Wil je meer weten over je liefdesleven? Bel dan naar de helderziendelijn!

R.V.
4 juni 2013 & 18 augustus 2015

Bellen of chatten met een helderziende

Op de Helderziende Lijn kun je nu direct wifibellen met onze helderzienden. Zo weet jij zeker dat je altijd een goede verbinding hebt en dat je zo min mogelijk kosten maakt. Vergeet niet dat je voor het laagste tarief  belt of chat als je bij ons een vijf euro consult besteld. Dan Bel of chat je 8 minuten voor 0,60 cent per minuut in plaats van 1 euro per minuut, en krijg je in totaal 3 euro korting. Per half uur scheelt je dit al gemiddeld 12 euro vergeleken met andere platformen! Dit geldt voor bellers uit alle landen. Doe er nu je voordeel mee en probeer zelf een vijf euro consult.

Helderziend consult met een medium, paragnost of helderziende?

Bitnami